Și părinții vor să iasă în oraș

zvon-cafe-bacau

Una din cele mai mari probleme atunci când ești părinte și vrei să ieși cu jumătatea în oraș este ce faci cu copilul, mai ales atunci când ești mic. Dacă ești norocos și ai bunicii sau altă rudă aproape de tine ai rezolvat problema, dacă ești în bani apelezi la o dădacă, iar dacă nici una din variante nu e posibilă singurul lucru pe care poți să îl faci este să îl iei cu tine.

Până să o avem pe asta mică nu mi-am pus problema asta, dar acum remarc că sunt foarte puține localuri, cafenele, restaurante, terase care se orientează spre părinți, încercând să le ofere motive pentru a-ți petrece timpul liber la ei. Chiar și la spațiile de joacă oferta e limitată, dacă mergi cu copilul de regulă ești condamnat să stai lângă spațiul de joacă în timp ce el își face de cap.
Țin minte că în Iași am fost la un restaurant în Bucium care avea în curtea interioară o terasă, iar lângă terasă era amenajat și un spațiu de joacă pentru cei mici. Vara cel puțin terasa era mereu plină, iar de câștigat câștigau și proprietarii pentru că aveau clienți, și părinții pentru că se puteau relaxa cât timp copii se jucau.
Acum vreo 2 săptămâni am văzut că o cafenea din Galeriile Real Bacău, cea din imaginea de mai sus, are o ofertă tentantă pentru părinți. Cei de la Zvon Cafe au amenajat un spațiu de joacă chiar în fața cafenelei, iar copiii se pot juca acolo, e suficient ca părinții să facă consumație. Eu zic că e o situație win-win. Nu știu dacă și celelalte cafenele din rețea au facilități asemănătoare, dar cred că e o strategie eficientă pentru a atrage clienți, mai ales pe cei cu copii.
Nu uitați, și părinții vor să se distreze, să iasă în oraș, la restaurant, la terasă, la o bere. Proprietarii de localuri care se vor folosi de chestia asta vor avea numai de câștigat. Mă înșel?

Sursa: http://mariussescu.ro/si-parintii-vor-sa-iasa-in-oras/

Lasă un răspuns